Курсеви

НАПОМЕНА: Тренутно је комплетиран курс за децу узраста 11 – 14 година, а очекујемо да ће ускоро бити комплетирани и остали курсеви.

Хвала на стрпљењу и разумевању Студио КОДЕРСИ


creative-computing

Студио за креативно програмирање - КОДЕРСИ припрема и изводи курсеве програмирања за децу узраста од 8 до 18 година.

Засновани на методи „Креативног програмирања“,
koja je осмишљенa и развијенa на МИТ Универзитету из САД-а, наши курсеви имају за циљ да код деце подстакну машту, креативност и интересовање за решавање различитих проблема. Курсеви су конципирани тако да, у зависности од узраста детета, путем визуелних доживљаја, кроз игру, мултимедијалне и интерактивне игрице, дете научи основне принципе програмирања, као што су: алгоритам, петље, променлљиве, функције и друго. Ови принципи се користе у програмирању на свим програмским језицима, тако да када их једном савлада, дете врло брзо може да научи и више програмских језика.

На нашим курсевима, велики акценат је стављен на развој и вежбање логичког размишљања.
Оно деци омогућава да решавају задатке и проблеме не само из информационих технологија, већ и из других школских предмета, као и разне животне ситуације током одрастања, а и касније.

Програмирање се изводи на платформама прилагођеним узрасту деце,
као што су „Скреч“, „Пајтон“ или „Јаваскрипт“, а за старију децу, курс је базиран на учењу веб технологија као што су „ПХП“, „ХТМЛ“, „ЦСС“ и базе података.

Обука је предвиђена да се изводи у малим групама од 4-6 полазника, а постоји могућност организовања и индивидуалне обуке.

Пријављивљње за курс можете обавити на овој страници, путем форме за пријаву, а курс почиње чим се направи група од најмање 4 полазника. Термини одржавања се усклађују са сваком групом посебно.


Ако имате кориснички налог, прво се пријавите кликом на дугме "Аутоматско попуњавање"
Ако немате кориснички налог, он ће Вам бити аутоматски отворен након пријаве. На имејл уписан у пољу "имејл родитеља" ће бити послата лозинка за приступ Вашем налогу.
* обавезна поља